Τετάρτη 6 Ιουλίου 2011

Εξαιρετική επιτυχία σημείωσε η Εβδομάδα Ακράτειας στη Θεσσαλονίκη

ΜΕ ΣΕΙΡΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΦΟΡΑΣ

Η μεγάλη συμμετοχή του κοινού στις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ακράτειας, τόσο στους κατά τόπους Δήμους όσο και στο πολεοδομικό συγκρότημα του Δήμου Θεσσαλονίκης, οδήγησαν τον διοργανωτή φορέα την Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος να παρατείνει τις προγραμματισμένες  εκδηλώσεις συμπεριλαμβάνοντας και τον Δήμο Πυλαίας - Πανοράματος - Χορτιάτη, με δύο επιπλέον εκδηλώσεις, η πρώτη στο ΚΑΠΗ Χορτιάτη και η δεύτερη στο ΚΑΠΗ Πυλαίας, στις οποίες ειδικό κλιμάκιο ιατρών ενημέρωσε το κοινό για το πρόβλημα που αντιμεωπίζουν άνδρες και γυναίκες όλων τω ηλικιών και ειδικότερα η τρίτη ηλικία. Παρόμοιες εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν στον κεντρικό Δήμο στα ΚΑΠΗ Τούμπας και Μ. Μπότσαρη, στον Δήμο Αμπελοκήπων - Μενεμένης στα ΚΑΠΗ Αμπελοκήπων και Μενεμένης, καθώς και στον Δήμο Βόλβης στο ΚΑΠΗ της Κοινότητας Σταυρού.

Η Ουρολογική Εταιρεία Βορείου Ελλάδος συμμετέχοντας φέτος στην Παγκόσμια Εβδομάδα για την Ακράτεια - World Continence Week (WCW) που διεξάγεται υπό την αιγίδα της International Continence Society (ICS) με σκοπό την ευαισθητοποίηση όλων των πολιτών και ιδιαίτερα της της τρίτης ηλικίας, διοργάνωσε από 20 έως 24 Ιουνίου 2011 για πρώτη φορά στη Θεσσαλονίκη την Εβδομάδα Ακράτειας με στόχο την ενημέρωση, την πρόληψη και αντιμετώπιση του προβλήματος. Την διοργάνωση υποστήριξαν και συμμετείχαν Πανεπιστημιακοί φορείς, δημόσια ιδρύματα νοσήλιας και νοσοκομειακής περίθαλψης, καθώς και πολλοί επιστημονικοί σύλλογοι απ΄όλη την Ελλάδα. Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων αυτών συμπεριελαμβάνονταν, ημερίδες για ενημέρωση του κοινού, επιστημονικά συνέδρια για την έρευνα και παρουσίαση νέων μεθόδων ιατρικής αντιμετώπισης, εξορμήσεις ιατρικού προσωπικού για την άμεση προσέγγυση και ενημέρωση των πολιτών, καθώς και επικοινωνία για την ευρύτερη ευαισθητοποίηση της κοινωνίας και ειδικότερα της τρίτης ηλικίας.

Την κοινωνική αυτή προσέγγυση της διοργάνωσης Εβδομάδα Ακράτειας 2011 στη Θεσσαλονίκη έθεσαν υπό την αιγίδα τους στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής τους η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, η ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ο ΔΗΜΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ο Δήμος Πυλαίας- Πανοράματος -Χορτιάτη, ο Δήμος Αμπελοκήπων - Μενεμένης και ο Δήμος Βόλβης. 

Στο πρόγραμμα των εκδηλώσεων συμπεριλαμβάνονται καθόλη τη δειάρκεια της εβδομάδας, δωρεάν εξετάσεις σε 50 τουλάχιστον καθορισμένα ιατρεία σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης σε άλλες πόλεις της Β. Ελλάδος , και στα Νοσοκομεία Θεσσαλονίκης.
Παράλληλα, με έγκριση του Δήμου Θεσσαλονίκης ο οποίος έθεσε τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ακράτειας υπό την αιγίδα του, καθόλη τη διάρκεια της εβδομάδα 20 - 24 Ιουνίου, στην Πλατεία Αριστοτέλους με Ερμού ήταν τοποθετημένο ένα καλαίσθητο περίπτερο απ΄ όπου χιλιάδες Θεσσαλονικείς πήραν το ενημερωτικό φυλλάδιο της διοργάνωσης και έκλεισαν ραντεβού για δωρεάν εξετάσεις σε ιατρεία και νοσοκομεία της πόλης. 

Επιτυχία σημείωσε επίσης και η κεντρική εκδήλωση της "Εβδομάδας Ακράτειας" που πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο "Ηλέκτρα Παλλάς" με κεντρικό ομιλητή τον καθηγητή και πρόεδρο της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος κ. Σταύρο Χαραλάμπους και με θέμα "Η ακράτεια ούρων και ποιότητα ζωής". Χαιρετισμό στην εκδήλωση έκαναν εκ μέρους της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ο κ. Παναγιώτης Ψωμιάδης και ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας κ. Ν. Αποστολίδης, εκ μέρους της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης ο Αντιπεριφεριάρχης κ. Απόστολος Τζιτζικώστας και εκ μέρους του Δήμου Θεσσαλονίκης ο Αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Χάρης Αηδονόπουλος. Χαιρετισμό επίσης έκανε εκ μέρους της πανεπιστημιακής κοινότητας ο καθηγητής ουρολογίας του ΑΠΘ κ. Ευάγγελος Ιωαννίδης, ο οποίος συνεχάρει τους διοργανωτές για την εξαιρετική πρωτοβουλία και επιτυχία.  "Η γνώση, η πρόνοια και η φροντίδα μιας κοινωνίας προς τους συνανθρώπους - πολίτες όλων των ηλικιών και ειδικότερα της τρίτης ηλικίας, πρέπει να είναι πάντοτε πρωταρχική και σημαντικότατη φροντίδα όλων μας. Για να μην νιώθει η τρίτη ηλικία ότι είναι παραμελημένη και στο "περιθώριο της ζωής", αλλά αντιθέτως ότι μπορεί να συνεχίζει να ζεί ανάμεσά μας με αξιοπρέπεια, ενεργητικότητα, δράση και συμμετοχή" δήλωσε ο πρόεδρος της ΟΥΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ κ. Σταύρος Χαραλάμπους με αφορμή τις εκδηλώσεις της Εβδομάδας Ακράτειας στη Θεσσαλονίκη.

Η εξαιρετική επιτυχία της διοργάνωσης αυτής της Ουρολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος που συμπληρώνει φέτος 45 χρόνια κοινωνικής προσφοράς, έγινε με την ευγενική υποστήριξη της ASTELLAS και έρχεται ως προπομπός του 8ου Μακεδονικού Ουρολογικού Συμποσίου που θα πραγματοποιηθεί 3 - 5 Νοεμβρίου στη Θεσσαλονίκη. .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου